Bognár Szilvia

Bognár Szilvia  a magyarországi nép- és világzene egyik legkeresettebb énekes előadója, megannyi kiváló produkció szólistája.

A Vasi Népdalstúdió és a Boglya népzenei együttes énekeseként indult Vas megyéből, már 18 évesen elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere címet. Azóta számtalan együttes énekeseként, meghívottjaként hallhattuk már, az Anima Sound System-től kezdve a Makámon és a Vándor Vokálon át a Szájról szájra nagysikerű hármasáig. Találkozhattunk vele a Pannon dalokban Rost Andrea oldalán, a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes, máskor a Sebő együttes, az Etnofon Zenei Társulás, vagy a Csík zenekar vendégeként, csak úgy, mint Szalóki Ágival közös előadásokon, vagy Nikola Parov és Herczku Ágnes koncertjein, illetve a Sator Quartetben Lovasi Andrással karöltve, Kónya Istvánnal duóban, vagy épp a Romengo csapatával.
Jelenleg is állandó énekese a népzene, klasszikus zene és jazz világát egyedi ízzel, kifogástalan stílusban ötvöző Esszencia produkciónak.

Saját együtteseit 2006-tól fogva hívta életre, a hazai népzenei, jazz és világzenei produkciók neves előadóiból válogatva. Albumaik és koncertjeik több műfajt is felölelnek, a reneszánsz énekektől kezdve a gyerekdalokon keresztül egészen a progresszív világzenéig.
Az énekesnő és férje, Kovács Zoltán (zeneszerző, nagybőgős) újabb és újabb ösvényt taposnak a hazai világzene egyre bővülő színterén. A népi dallamok és szövegek hagyományból való kiragadása, modern zenei közegben való önálló életre keltése valamennyi formációjukat jellemzi.
Jelenlegi felállásaik a Bognár Szilvia Sextet, a gyerek-és családi koncerteket muzsikáló quintet, valamint a régizene-népzene világában kalandozó trió.

Bognár Szilvia 2004-ben elnyerte az Artisjus előadói díját, valamint a Magyar Rádió eMeRTon díját „Az év folkénekese” kategóriában, míg a Kodály Zoltán-emlékdíjat 2007-ben, a Magyar Művészetért díjat pedig 2010-ben vehette át. Legutóbb, 2013-ban a Közép-magyarországi Regionális Príma Díjban részesült Magyar zeneművészet kategóriában.

2023-ban Gyermekzenei kategóriában Fonogram-díj jelölést kapott!
https://fonogram.hu/hirek/ok-az-idei-eselyesek-a-hazai-gyermekzenei-kategoriaban?fbclid=IwAR0m4p1biFXqQFFgzyVKCgBmYxZ3AxSh0Y5DpEBKJHyqhhed7p1iUCXekAw

Családi- és gyerekkoncertek

Sextet

Bognár Szilvia – Király Nóra – Kovács Zoltán Trió